دستمزد مقطوع مبنای کسر حق بیمه مشاغل صنوف در سال ۱۴۰۴ اعلام شد معاون آموزش ابتدایی: هیچ هزینه‌ای نباید از خانواده‌ها دریافت شود سخنگوی قوه قضاییه: ایران به هیچ قدرتی باج نمی‌دهد افزایش ۲۹ درصدی اختلالات خلقی در روز‌های آلوده هشدار به بیماران قلبی | مراقب گرمای شب‌ها باشید رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری: امیدواریم در اردیبهشت‌ماه شاهد افزایش حقوق و صدور احکام جدید برای بازنشستگان باشیم آدم ربایی اتباع بیگانه غیرمجاز در مشهد پیش‌بینی بارش برف و باران بهاری در خراسان رضوی و ۱۳ استان دیگر طی امروز و فردا (۲۷ و ۲۸ فروردین ۱۴۰۴) احکام جدید حقوق بازنشستگان کشوری به همراه متناسب‌سازی صادر می‌شود آغاز سفر‌های کیش برای بازنشستگان کشوری از اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با خواص بی‌نظیر کرفس آشنا شوید جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افزایش حقوق به همراه متناسب‌سازی اگر دیسک کمر دارید، این کارها را هرگز انجام ندهید نمک‌های ممنوعه را بشناسید گردوخاک، ۸۲ نفر را در شوش راهی بیمارستان کرد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) مدارس کدام استان‌ها فردا (چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ در هوای آلوده چه غذاهایی باید مصرف کنیم؟ آماده‌باش مدیریت بحران خراسان رضوی درپی رگبار باران و طوفان در سطح استان | تاکنون حادثه جدی گزارش نشده است (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) طوفان شدید مشهد ۱۷ حادثه را در پی داشت (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) وقوع ۲۸ حادثه در پی طوفان شدید در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) تصادف خودرو و موتورسیکلت در گلبهار با ۶ مصدوم (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) حذفیات منابع کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول وقوع طوفان شدید و رگبار باران در سبزوار (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) غرق‌شدن کودک ۴ساله در بولوار شاهنامه مشهد (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) بازداشت دزدی که  می خواست اموال سرقتی را  به خود مال باخته بفروشد راهکارهایی برای صبوری بیشتر در تعاملات اجتماعی | چطور از غوره حلوا بسازیم؟ هر چه بادا باد! محبت و مودت، ۲ نعمت الهی برای آرامش همسران | دلواپس شادمانی تو هستم جزئیات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از زبان رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی خراسان رضوی احضار متهم ضرب و جرح دانش‌آموزان سنندجی به دادسرا (۲۶ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۳ میلیارد تومان تجهیزات پزشکی قاچاق در بازار تهران (۲۶ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۰۴۵۶
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم
مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اساس آمار‌های سال ۲۰۲۲، حدود یک سوم از مواد غذایی تولیدی در جهان به ضایعات تبدیل می‌شود، گفت: این میزان معادل ۱.۱ میلیارد تن است که ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری را دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر میترا رضایی امروز (۲۴ دی ماه ۱۴۰۳) در همایش مدیریت اتلاف غذایی در دانشکده علوم پزشکی مشهد که به منظور بررسی چالش‌های اتلاف غذایی و راهکار‌های کاهش آن برگزار شد، با اشاره به آمار‌های نگران‌کننده‌ای از اتلاف مواد غذایی در جهان، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های سال ۲۰۲۲، حدود ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان به ضایعات تبدیل شده‌است که این رقم معادل یک سوم از کل مواد غذایی تولیدی است. این اتلاف نه تنها باعث ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری می‌شود، بلکه تأثیرات مخربی بر محیط زیست دارد.

وی افزود: در کشور‌های کمتر توسعه‌یافته، این رقم حتی به ۴۴ درصد می‌رسد که نشان‌دهنده وضعیت نگران‌کننده‌ای است. علاوه بر این، اتلاف مواد غذایی باعث افزایش گاز‌های گلخانه‌ای، از جمله متان، می‌شود که ۲۳ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن به محیط زیست آسیب می‌رساند. حدود ۸ تا ۱۰ درصد از آلودگی‌های ناشی از گاز‌های گلخانه‌ای در جهان مربوط به اتلاف مواد غذایی است.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تأثیرات منفی اتلاف غذایی بر اکوسیستم و زمین‌های کشاورزی، خاطرنشان کرد: برای تولید مواد غذایی، زمین‌های طبیعی به زمین‌های کشاورزی تبدیل می‌شوند که این امر باعث آسیب به ۳۰ درصد از زمین‌های کشاورزی می‌شود. همچنین، ۴۵ درصد از ضایعات غذایی مربوط به میوه‌جات و سبزیجات است که بیشترین سهم را در اتلاف غذایی دارند.

رضایی در ادامه به راهکار‌های کاهش اتلاف غذایی اشاره کرد و گفت: ایده‌آل این است که مواد غذایی وارد چرخه اتلاف نشوند، اما اگر این اتفاق افتاد، باید از این مواد به‌صورت مجدد در چرخه غذایی انسان یا به عنوان خوراک دام استفاده شود. در بدترین حالت نیز می‌توان از این مواد برای تولید کمپوست یا انرژی استفاده کرد.

وی همچنین بر نقش ارگان‌های دولتی و مشارکت عمومی در کاهش اتلاف غذایی تأکید کرد و گفت: برای رسیدن به شرایط پایدار، همکاری بین ارگان‌های دولتی مانند گمرک، معاونت غذا و دارو، جهاد کشاورزی و محیط زیست ضروری است. همچنین، تغییر رفتار‌های اجتماعی و کاهش خرید‌های اضافی توسط خانوار‌ها می‌تواند به کاهش اتلاف غذایی کمک کند.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان ابراز امیدواری کرد: با همکاری همه‌جانبه، در سال‌های آینده شاهد کاهش چشمگیر اتلاف غذایی و حذف روش‌های نامناسبی مانند دفن یا سوزاندن زباله‌های غذایی باشیم.

 گفتنی است؛ این همایش که با حضور اساتید و متخصصان حوزه تغذیه و محیط زیست برگزار شد، به بررسی سه محور اصلی شامل اتلاف غذایی در صنعت، بیمارستان‌ها و جامعه پرداخت. در این رویداد، راهکار‌های علمی و عملی برای کاهش اتلاف غذایی و تأثیرات آن بر اقتصاد و محیط زیست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->