نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح یه شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم

  • کد خبر: ۳۱۰۴۵۶
  • ۲۴ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳
اتلاف سالانه ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان | ضرر اقتصادی یک تریلیون دلاری و آسیب جدی به محیط زیست + فیلم
مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اساس آمار‌های سال ۲۰۲۲، حدود یک سوم از مواد غذایی تولیدی در جهان به ضایعات تبدیل می‌شود، گفت: این میزان معادل ۱.۱ میلیارد تن است که ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری را دنبال دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر میترا رضایی امروز (۲۴ دی ماه ۱۴۰۳) در همایش مدیریت اتلاف غذایی در دانشکده علوم پزشکی مشهد که به منظور بررسی چالش‌های اتلاف غذایی و راهکار‌های کاهش آن برگزار شد، با اشاره به آمار‌های نگران‌کننده‌ای از اتلاف مواد غذایی در جهان، اظهار داشت: بر اساس گزارش‌های سال ۲۰۲۲، حدود ۱.۱ میلیارد تن مواد غذایی در جهان به ضایعات تبدیل شده‌است که این رقم معادل یک سوم از کل مواد غذایی تولیدی است. این اتلاف نه تنها باعث ضرر اقتصادی ۱ تریلیون دلاری می‌شود، بلکه تأثیرات مخربی بر محیط زیست دارد.

وی افزود: در کشور‌های کمتر توسعه‌یافته، این رقم حتی به ۴۴ درصد می‌رسد که نشان‌دهنده وضعیت نگران‌کننده‌ای است. علاوه بر این، اتلاف مواد غذایی باعث افزایش گاز‌های گلخانه‌ای، از جمله متان، می‌شود که ۲۳ برابر بیشتر از دی‌اکسید کربن به محیط زیست آسیب می‌رساند. حدود ۸ تا ۱۰ درصد از آلودگی‌های ناشی از گاز‌های گلخانه‌ای در جهان مربوط به اتلاف مواد غذایی است.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تأثیرات منفی اتلاف غذایی بر اکوسیستم و زمین‌های کشاورزی، خاطرنشان کرد: برای تولید مواد غذایی، زمین‌های طبیعی به زمین‌های کشاورزی تبدیل می‌شوند که این امر باعث آسیب به ۳۰ درصد از زمین‌های کشاورزی می‌شود. همچنین، ۴۵ درصد از ضایعات غذایی مربوط به میوه‌جات و سبزیجات است که بیشترین سهم را در اتلاف غذایی دارند.

رضایی در ادامه به راهکار‌های کاهش اتلاف غذایی اشاره کرد و گفت: ایده‌آل این است که مواد غذایی وارد چرخه اتلاف نشوند، اما اگر این اتفاق افتاد، باید از این مواد به‌صورت مجدد در چرخه غذایی انسان یا به عنوان خوراک دام استفاده شود. در بدترین حالت نیز می‌توان از این مواد برای تولید کمپوست یا انرژی استفاده کرد.

وی همچنین بر نقش ارگان‌های دولتی و مشارکت عمومی در کاهش اتلاف غذایی تأکید کرد و گفت: برای رسیدن به شرایط پایدار، همکاری بین ارگان‌های دولتی مانند گمرک، معاونت غذا و دارو، جهاد کشاورزی و محیط زیست ضروری است. همچنین، تغییر رفتار‌های اجتماعی و کاهش خرید‌های اضافی توسط خانوار‌ها می‌تواند به کاهش اتلاف غذایی کمک کند.

مدیر امور فرآورده‌های غذایی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان ابراز امیدواری کرد: با همکاری همه‌جانبه، در سال‌های آینده شاهد کاهش چشمگیر اتلاف غذایی و حذف روش‌های نامناسبی مانند دفن یا سوزاندن زباله‌های غذایی باشیم.

 گفتنی است؛ این همایش که با حضور اساتید و متخصصان حوزه تغذیه و محیط زیست برگزار شد، به بررسی سه محور اصلی شامل اتلاف غذایی در صنعت، بیمارستان‌ها و جامعه پرداخت. در این رویداد، راهکار‌های علمی و عملی برای کاهش اتلاف غذایی و تأثیرات آن بر اقتصاد و محیط زیست مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->